წიწიბურა

ფოტო: enjoyyourcooking.com

მას მთელ მსოფლიოში პატივს სცემენ. მაგალითად, ჩინელები წიწიბურას ფქვილს შოკოლადის დასამზადებლად იყენებენ. იაპონიაში წიწიბურა ბრინჯზე ნაკლებად არ უყვართ, ხოლო იტალიაში ეს ბურღულეული მხოლოდ აფთიაქებში იყიდება, როგორც სამკურნალო საკვები. მე-20 საუკენეში წიწიბურა ბურღულეულის დედოფლად მონათლეს, ვინაიდან მეცნიერებმა მასში უცვლელი მცენარეული ცილები, B ჯგუფის ვიტამინები და მიკროელემენტები აღმოაჩინეს. რკინა სისხლის წითელი ბურთულების წარმოქმნას ეხმარება, კალიუმი წნევას ნორმაში იცავს, კალციუმი კბილებსა და ძვლებს ამაგრებს. წიწიბურა უხვად შეიცავს მაგნიუმს. ის არტერიულ წნევას დაბლა სწევს და გულისა და სისხლძარღვების მუშაობის ნორმალიზაციას უზრუნველყოფს. მასში ასევე ბევრია რუტინი. ეს ნივთიერება სისხლძარღვების კედლებს ამაგრებს, სისხლდენას აჩერებს. ამიტომ წიწიბურას ფაფა აუცილებელია სისხლძარღვების სხვადასხვა დაავადებების, რევმატიზმისა და ართრიტის დროს. ის სისხლის მიმოქცევას აუმჯობესებს, იმუნურ სისტემას ამაგრებს, ორგანიზმიდან ზედმეტი ქოლესტერინი, შლაკები და ტოქსინები გამოაქვს.

უმჯობესია ღია ფერის წიწიბურა. მუქი იმაზე მეტყველებს, რომ მან ძლიერი თერმული დამუშავება განიცადა, რაც მის სასარგებლო თვისებებს აქვეითებს.

About healthylifege

Everyone needs Healthy Life!!!

Posted on September 12, 2011, in სხვადასხვა, ჯანსაღი საკვები and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. ვგიჟდები წიწიბურაზე❤ 🙂

  2. rac ar unda sasargeblo iyos mainc ver shevcham. ver vitaan!!! mezizgeba!!!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s

%d bloggers like this: