ჯანმრთელობის მენიუ -რძის პროდუქტები

ფოტო: dairyguideline.com

რძეს სიცოცხლის წვენს უწოდებენ. შემთხვევითი არ არის, რომ ჩვენი პირველი და მთავარი საკვები სწორედ რძეა. ის ადამიანისთვის ყველა აუცილებელ ნივთიერებას, ბევრ ვიტამინსა და მოკროელემენტს შეიცავს. გარდა ამისა, მის შემადგენლობაში შედის სპეციალური ცილა, რომელიც ორგანიზმის მიერ ბევრად უფრო კარგად შეითვისება, ვიდრე ხორციდან.

დამტკიცებულია, რომ უცხიმო რძის პროდუქტების რეგულარულად მიღება გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების (ინსულტი, ჰიპერტონია)რისკს 50%-ით ამცირებს. ცილების სრული კომპლექსის წყალობით, რომელთა შორისაა გლობულინი, რძე ჩვენს დამცავ ძალებს აძლიერებს და ორგანიზმს დაავადებებისგან იცავს.


კეფირი კუჭისა და ნაწლავების მუშაობას არეგულირებს, რძის მჟავას შეიცავს.

იოგურტი იმუნიტეტს ამაგრებს და ალერგიასთან ბრძოლას ეხმარება. სხვადასხვა სასარგებლო ბაქტერიას შეიცავს.

ნაღები კარგი მკვებავი პროდუქტია. სასარგებლოა ადამიანებისთვის, რომლებიც აქტიურ ცხოვრებას ეწევიან.

კარაქი აუცილებელია მათთვის, ვინც მძიმე ფიზიკურ შრომას ეწევა და ხშირად ცივდება. შეიცავს კალიუმსა და მაგნიუმს.

ყველი ძვირფასი პროდუქტია. მის კვებით ღირებულებას ცილის მაღალი შემცველობა (25%-მდე) განსაზღვრავს. შეიცავს კალციუმს.

About healthylifege

Everyone needs Healthy Life!!!

Posted on September 18, 2011, in ჯანსაღი საკვები, ჯანსაღი ცხოვრება and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. დატოვე კომენტარი.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s

%d bloggers like this: